BD Vacutainer bloedafnamesysteem

In dit themagedeelte laten we u kennismaken met de moderne BD Vacutainer bloedafnameset van de fabrikant Becton Dickinson en leggen we uit hoe u deze in uw praktijk kunt gebruiken om uw workflow te verbeteren.

Veneuze bloedafname met Vacutainer

Naast andere bekende fabrikanten biedt ook Becton Dickinson een betrouwbaar en contaminatievrij bloedafnamesysteem dat, dankzij een combinatie van verschillende componenten, niet alleen men beschermt tegen prikaccidenten, maar ook een nauwkeurige en grondige diagnostiek van de afgenomen bloedmonsters waarborgt.


In tegenstelling tot systemen met opzetbare monovetten is bloedafname zeer eenvoudig met de BD Vacutainer bloedafnamebuizen, die automatisch gevuld worden na de juiste plaatsing in de juiste BD Vacutainer wegwerphouder dankzij het vacuüm binnenin.

Risicovrije venapunctie met Vacutainer veiligheidscanules

Bescherming tegen prikaccidenten is een topprioriteit in dokterspraktijken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Daarom biedt BD zijn gebruikers verschillende priksystemen waarvan de canule veilig kan worden opgeborgen na de bloedafname dankzij verschillende veiligheidsmechanismen. Een speciale snede en een gepatenteerde coating op de glijdende canule maken venapunctie vooral pijnloos voor de patiënt.Bloedafname naalden met veiligheidskap

De steriele Vacutainer bloedafname naalden van BD zorgen voor een eenvoudige en veilige bloedafname uit de bloedvaten. Deze zijn uitgerust met twee kapjes om de naalden af te sluiten voor gebruik. Terwijl de gekleurde kap de canule beschermt die voor de venapunctie wordt gebruikt, sluit de witte kap het naaldventiel af dat de stop van de Vacutainer-buis doorboort.

Met name de BD Vacutainer® Eclipse™ Signal™ veiligheidscanule is populair. Deze is uitgerust met een praktische kijkkamer die gebruikt wordt om het succes van de venapunctie te controleren. Als de naald correct in de ader is geplaatst, vult deze zich zichtbaar met bloed. Zodra het bloedmonster is afgenomen, wordt de veiligheidskap met één hand over de gecontamineerde canule geklapt om prikaccidenten effectief te voorkomen.


Venapunctie sets met geïntegreerd veiligheidsmechanisme

Er zijn diverse punctiesets beschikbaar voor kortdurende infusies tot 2 uur of voor veneuze bloedafname bij meer complexe veneuze condities. De naalden zijn ook geslepen en gecoat zodat ze zacht zijn voor de bloedvaten en de huid van de patiënt. Met een buislengte van 30 cm bieden de punctiesets voldoende bewegingsvrijheid voor de gebruiker.


Terwijl de BD Safety-Lok™ punctieset een canulehuls heeft die over de gecontamineerde bloedafnamecanule wordt geschoven, is de BD Vacutainer® Push Button punctieset uitgerust met een drukknop die, wanneer geactiveerd met één hand, de punctienaald automatisch terugtrekt uit het bloedvat en verdwijnt in de behuizing van het systeem.

De verscheidenheid aan BD Vacutainer bloedafnamebuizen

De fabrikant biedt een grote selectie BD Vacutainer bloedafnamebuizen om ervoor te zorgen dat de juiste buizen met de juiste chemische toevoegingen beschikbaar zijn voor elke procedure voor bloedmonsteranalyse. Ze vormen de kern van het Vacutainer-systeem. Ongeacht de respectievelijke additieven, zijn alle Vacutainer buisjes uitgerust met een kleurgecodeerde Hemogard sluiting, op enkele uitzonderingen na. Deze veiligheidsdop beschermt zorgverleners tegen contaminatie met bloed.


Tijdens de bloedafname wordt deze afsluiting aangeprikt met de naald met het veiligheidsklepje, zodat het vacuüm van het buisje wordt opgeheven en het buisje zich automatisch vult met bloed. De binnenwanden van de buisjes zijn steriel en zorgen voor een optimale menging met het hulpstof en dus voor een betrouwbare analyse van het bloedmonster als het tot het juiste niveau gevuld is. De capaciteit van de buizen ligt tussen 1,8 ml en 10 ml, afhankelijk van de versie. Alle Vacutainer-buizen die in onze winkel verkrijgbaar zijn, zijn voorzien van een papieren etiket zodat het monster op een betrouwbare manier kan worden geclassificeerd.


Aangezien de voorschriften voor bloedafname in de pediatrie vaak verschillen van de voorschriften voor volwassen patiënten, biedt BD geschikte Vacutainer-bloedbuizen aan met een capaciteit tussen 1,6 ml en 3 ml. Deze buisjes met een klein volume zijn optimaal ontworpen voor pediatrische behoeften en maken een beter beheer van patiëntenbloed mogelijk.

BD Vacutainer bloedafnamebuizen

Becton Dickinson

BD Vacutainer® sporenelementen-analys...

vanaf € 57,20 netto
vanaf € 57,20 bruto
Normale prijs 67,29 €
Becton Dickinson

BD Vacutainer® EST-buisjes

€ 46,79 netto
€ 46,79 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® hormoonanalyse-buisjes

€ 85,49 netto
€ 85,49 bruto
Normale prijs 119,49 €
Becton Dickinson

BD Vacutainer citraatbuisjes

€ 52,29 netto
€ 52,29 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® heparinebuisjes

vanaf € 51,49 netto
vanaf € 51,49 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® PST™ II buisjes

€ 59,99 netto
€ 59,99 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® serumbuisjes

€ 41,79 netto
€ 41,79 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® bloedafnamebuisjes ped...

vanaf € 63,29 netto
vanaf € 63,29 bruto

De passende BD Vacutainer toebehoren voor iedere behoefte

Het laatste essentiële element voor bloedafname met de set is de Vacutainer wegwerpbare houder. Dit is het verbindingsstuk tussen de veiligheidsnaald en de bloedafnamebuizen. Om het vacuüm van de bloedbuizen op te heffen en de bloedstroom te activeren, worden de buizen onder druk in de grote opening van de houder geduwd tot het naaldventiel van de bevestigde veiligheidsnaald de stop van de buis doorprikt.


Terwijl de bijpassende Vacutainer priknaalden, die al zijn uitgerust met een Luer-Lock-aansluiting, probleemloos met de houder kunnen worden gecombineerd, bieden apart verkrijgbare Luer-adapters van BD de mogelijkheid om conventionele prikmateriaal met een Luer-aansluitstuk te verbinden met de wegwerpbare houder en BD Vacutainer-bloedbuizen te vullen. Een speciaal ventiel op de Luer-adapter biedt de mogelijkheid om meerdere buizen achter elkaar te vullen. 


Als u de voorkeur geeft aan een complete houderset, maar wel universele punctienaalden wilt gebruiken, zijn er ook twee andere houders verkrijgbaar. Voor praktijken die bijvoorbeeld punctiesets met een Luer-lock-aansluiting op voorraad hebben, zijn er houders met een blauwe Luer-lock-aansluiting. Als er echter punctiesets met een Luer-hulpstuk beschikbaar zijn, kan er ook een houder met een Luer-hulpstuk worden gebruikt in plaats van de Luer-adapter.


Heeft u meer informatie nodig over het Vacutainer-systeem of heeft u vragen over de toebehoren? Onze medische specialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt contact opnemen met onze hulpvaardige klantenservice via het telefoonnummer +31 20 36 90 785 of per e-mail naar info@praxisdienst.nl

BD Vacutainer toebehoren

Becton Dickinson

BD Vacutainer wegwerphouder

€ 16,29 netto
€ 16,29 bruto
Becton Dickinson

BD Pronto™ houder

€ 31,29 netto
€ 31,29 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® houder

€ 1,10 netto
€ 1,10 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® houder

€ 1,10 netto
€ 1,10 bruto
Becton Dickinson

BD Vacutainer® Luer-adapter

€ 20,29 netto
€ 20,29 bruto

Wat is het verschil tussen Luer en Luer-Lock?

Binnen de medische wereld wordt onderscheid gemaakt tussen Luer- en Luer-Lock-aansluitingen, vooral op het gebied van infusie en injectie. Vrouwelijke (luer) en mannelijke (luer lock) verbindingen worden ook vaak gebruikt. Terwijl Luer-aansluitingen in elkaar kunnen worden gestoken zonder te worden vastgeklemd, hebben Luer-Lock-aansluitingen een extra vergrendelingsmogelijkheid die de aansluiting vastzet door deze vast te schroeven en losmaakt door deze los te schroeven. Zowel Luer- als Luer-Lock-aansluitingen voldoen aan specifieke standaarden. Dit zorgt ervoor dat producten van verschillende fabrikanten compatibel zijn met elkaar.


Luer-Lock-aansluitingen worden als veilig beschouwd en worden daarom vaak gebruikt om viskeuze vloeistoffen zoals testosteron te injecteren. Op deze manier wordt effectief voorkomen dat de verbinding onder hoge druk losraakt. Luer-verbindingen worden bij voorkeur gebruikt voor het toedienen van conventionele injecties. Het kan snel worden aangebracht en biedt voldoende beveiliging voor dergelijke toepassingen dankzij de kegelvormige constructie.


Het Luer-Lock systeem ziet er zeer onopvallend uit, vooral met wegwerpnaalden. Veel injectiecanules kunnen naar wens worden bevestigd aan Luer-hulpstukken, maar kunnen ook worden gecombineerd met Luer-Lock-aansluitingen. Hiervoor zijn twee inkepingen nodig aan de onderkant van de conus van de injectienaald. Deze vergrendelen stevig in de groeven van de schroefdraad van een Luer-Lock opzetstuk met een draaiende beweging.

 

Heeft u ook een medische laboratoriumcentrifuge nodig?

Tegelijk kunnen maximaal 3 artikelen worden vergeleken

U moet een ander product verwijderen om dit product in de prijsvergelijking op te nemen.

Product vergelijken
silfradent

MEDIFUGE CGF medische centrifuge

Art.nr.: 141936
EAN: 80560933105594
 • Microprocessor-gestuurd medisch product
 • Geïntegreerd ventilatiesysteem
 • Gebruiksvriendelijke bediening
 • Ontsmettingscyclus met UVC-reflectielicht
 • Onderhoudsvrije elektronisch gestuurde motor
€ 2.949,00 netto
€ 2.949,00 bruto
direct leverbaar
* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht