Studentensets voor de praktijkstage

De praktijkstages of coschappen vormen een belangrijk onderdeel van de geneeskundestudie. De laatste jaren van de studie bestaan uit verschillende stages (coassistentschappen).
 De invulling en duur van de coschappen verschilt per universiteit. Tegenwoordig is het laatste coschap vaak het artsexamen. Na het behalen van het artsexamen kan men zich als basisarts laten registreren.

Door de coschappen dienen medische studenten zich niet alleen voor te bereiden op hun latere functie als zelfstandig arts, het dient tevens tot verdieping van de in het verloop van de studie toegeëigende kennis.

Gedurende de practica voert de medische student verschillende taken uit onder toezicht van de verantwoordelijke arts. Deze omvatten onder meer het afnemen van een voorbereidende anamnese, de capillaire en veneuze bloedafname, de uitvoering van subcutane en intramusculaire injecties, de intraveneuze toediening van medicijnen en het behandelen van niet-problematische wonden. 

Voor hun coschappen hebben geneeskundestudenten verschillende diagnostische instrumenten nodig, zoals een stethoscoop, beroepskleding en andere hulpmiddelen. In deze themawereld hebben wij een selectie van de belangrijkste artikelen gemaakt die voor de coschappen dienen te worden aangeschaft. Bovendien vindt u hier ook nuttige anatomische modellen waarmee medische vaardigheden zoals venapuncties of wondsluitingen met chirurgisch hechtdraad kunnen worden beoefend. 

Studentenset «Basic»

De basisset bevat alle belangrijke diagnostische instrumenten en hulpmiddelen die gewoonlijk nodig zijn voor de coschappen bij geneeskundige studies. Deze studentenset biedt een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding.

Inhoud: Rappaport-stethoscoop van Teqler, reflexhamer type Buck, diagnostieklamp, tourniquet en ECG-liniaal.

Studentenset «Classic»

De studentenset in de Classic-versie biedt medische studenten gedurende hun praktijkstage een solide basisuitrusting en bevat met de Littmann Classic III stethoscoop en Riester fortelux N diagnostieklamp twee zeer populaire merkartikelen.

Inhoud: Littmann Classic III stethoscoop, Riester diagnostieklamp, Taylor reflexhamer, tourniquet en ECG-liniaal.

Studentenset «Premium»

De studentenset in de Premium-uitvoering biedt studenten voor hun coschappen een selectie van hoogwaardige diagnostische instrumenten voor een aantrekkelijke prijs. In de Premium-set zijn vooral merkartikelen opgenomen.

Inhoud: Littmann Master Classic II stethoscoop, Prämeta tourniquet, HEINE mini-c diagnostieklamp, reflexhamer type Trömner en ECG-liniaal.

Hotline +31 20 3690785
Online chat

Neem contact met ons op!
Wij zijn

Verzending vandaag

In de komende Uren Minuten bestellen

Chirurgische instrumenten

Chirurgische instrumenten

Of het nu voor dissectie, voor de praktijkstage of voor het coassistentschap is - hier vindt u een selectie van de meest gebruikte chirurgische instrumenten en gunstig geprijsde complete sets.

Diagnostische instrumenten

Diagnostische instrumenten

Bloeddrukmeter, diagnostieklamp, stethoscoop of ECG-lineaal - hier vinden geneeskundestudenten alles wat ze aan diagnostische instrumenten tijdens hun studie nodig hebben.

Beroepskleding voor medische studenten

Beroepskleding voor medische studenten

Praxisdienst biedt geneeskundestudenten een brede selectie gunstig geprijsde beroepskleding voor de dagelijkse klinische praktijk - van OK-mutsen via tunieken tot doktersbroeken.

Ontdek hier!