Goed uitgerust voor de coschappen

Goed uitgerust voor de coschappen

In deze themawereld vinden geneeskundestudenten alles wat zij voor hun praktijkstages nodig hebben - van anatomische modellen via speciale diagnostische sets tot chirurgische instrumenten.

Studentensets voor de praktijkstage

De praktijkstages of coschappen vormen een belangrijk onderdeel van de geneeskundestudie. De laatste jaren van de studie bestaan uit verschillende stages (coassistentschappen).
 De invulling en duur van de coschappen verschilt per universiteit. Tegenwoordig is het laatste coschap vaak het artsexamen. Na het behalen van het artsexamen kan men zich als basisarts laten registreren.

Door de coschappen dienen medische studenten zich niet alleen voor te bereiden op hun latere functie als zelfstandig arts, het dient tevens tot verdieping van de in het verloop van de studie toegeëigende kennis.

Gedurende de practica voert de medische student verschillende taken uit onder toezicht van de verantwoordelijke arts. Deze omvatten onder meer het afnemen van een voorbereidende anamnese, de capillaire en veneuze bloedafname, de uitvoering van subcutane en intramusculaire injecties, de intraveneuze toediening van medicijnen en het behandelen van niet-problematische wonden. 

Voor hun coschappen hebben geneeskundestudenten verschillende diagnostische instrumenten nodig, zoals een stethoscoop, beroepskleding en andere hulpmiddelen. In deze themawereld hebben wij een selectie van de belangrijkste artikelen gemaakt die voor de coschappen dienen te worden aangeschaft. Bovendien vindt u hier ook nuttige anatomische modellen waarmee medische vaardigheden zoals venapuncties of wondsluitingen met chirurgisch hechtdraad kunnen worden beoefend. 

Studentenset «Basic»

De basisset bevat alle belangrijke diagnostische instrumenten en hulpmiddelen die gewoonlijk nodig zijn voor de coschappen bij geneeskundige studies. Deze studentenset biedt een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding.

Inhoud: Rappaport-stethoscoop van Teqler, reflexhamer type Buck, diagnostieklamp, tourniquet en ECG-liniaal.

Studentenset «Classic»

De studentenset in de Classic-versie biedt medische studenten gedurende hun praktijkstage een solide basisuitrusting en bevat met de Littmann Classic III stethoscoop en Riester fortelux N diagnostieklamp twee zeer populaire merkartikelen.

Inhoud: Littmann Classic III stethoscoop, Riester diagnostieklamp, Taylor reflexhamer, tourniquet en ECG-liniaal.

Studentenset «Premium»

De studentenset in de Premium-uitvoering biedt studenten voor hun coschappen een selectie van hoogwaardige diagnostische instrumenten voor een aantrekkelijke prijs. In de Premium-set zijn vooral merkartikelen opgenomen.

Inhoud: Littmann Master Classic II stethoscoop, Prämeta tourniquet, HEINE mini-c diagnostieklamp, reflexhamer type Trömner en ECG-liniaal.

MEER INTERESSANTE ARTIKELEN VOOR DE PRAKTIJKSTAGE

HeineScientific

Armmodel voor hechtoefeningen

€ 174,79 netto
€ 174,79 bruto
HeineScientific

Injectiearm

€ 67,29 netto
€ 67,29 bruto
HeineScientific

Kussen voor hechtoefeningen

€ 33,29 netto
€ 33,29 bruto
M. Wright & Sons

Instrumentenetui «Hastings»

€ 33,29 netto
€ 33,29 bruto
* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht