de

Voor verbruiksmateriaal in artsenpraktijken. Gepubliceerd door Dieckhoff & Ratschow Praxisdienst GmbH & Co.KG

de
de
de
de
 
de

Waarvoor dient de prijsindex van de Praxisdienst?Als vooraanstaand leverancier van medische benodigdheden volgen wij voortdurend de ontwikkeling van de marktprijzen en merken soms aanzienlijke veranderingen. Artsen krijgen momenteel geen zicht op deze prijsontwikkeling. De perceptie van de prijsontwikkeling van verbruiksgoederen is tamelijk subjectief.


Aangezien artsen in praktijken de kosten voor verbruiksgoederen volledig zelf moeten betalen, is informatie over de ontwikkeling van deze uiterst relevante kostenpost nuttig en zinvol.

 

Overzicht individuele categorieën

Uitleg over de individuele categorieën

Hier wordt de indexwaarde van de individuele categorie voor het lopende kwartaal getoond, alsmede de verandering ten opzichte van het vorige kwartaal.
de
de
de
de
de
de
de
de
 
de
de
 
de

Basis en berekeningsprincipe voor het prijsindex van de Praxisdienst

  


Basis:

De prijsindex van de Praxisdienst geeft informatie over de prijsontwikkeling van relevante verbruiksgoederen voor artsen in praktijken in Duitsland. Het is gebaseerd op een combinatie van geautomatiseerde en manuele permanente prijsmonitoring van leveranciers van verbruiksgoederen in Duitsland. Daartoe worden 10 nationale leveranciers van medische verbruiksgoederen voortdurend gevolgd en wordt telkens het gunstigste aanbod als referentieprijs gebruikt.


Categorieën:

De categorieën zijn de productgroepen met de hoogste omzet, die door de huisartsen zelf worden betaald.


Berekeningsprincipe:

De index is samengesteld uit 8 gelijk gewogen categorieën. Elke categorie omvat de artikelen die het vaakst in deze categorie zijn verkocht over een periode van ten minste één jaar (top 25 volgens omzet). In de volgende kwartalen wordt de indexwijziging zowel voor alle als voor de afzonderlijke categorieën in punten en in procenten gepubliceerd.


de
deWij bepalen een gemiddelde prijs per kalenderweek uit de dagelijkse laagste marktprijzen. De gemiddelde prijs van de overeenkomstige kalenderweken van de respectieve maand levert aldus de gemiddelde prijs per kwartaal op.


Om te voorkomen dat extreme prijswijzigingen voor afzonderlijke artikelen als gevolg van speciale gebeurtenissen, zoals leveringsproblemen van een fabrikant of een sterk toegenomen vraag, de prijsindex te sterk beïnvloeden en een vertekend beeld geven, worden de twee artikelen in elke categorie met de grootste afwijkingen ten opzichte van het laatste kwartaal (positief/negatief) niet in de berekening van de index meegenomen.


De prijsindex van de Praxisdienst is gebaseerd op het eerste kwartaal van 2021 met 100 punten. In de volgende kwartalen wordt de indexwijziging zowel voor alle categorieën als voor de afzonderlijke categorieën gepubliceerd.


de
de
 
de

Voor de geneeskunde die we verdienen.

  

de


Praxisdienst is Europa's grootste leverancier van medische benodigdhedenHet in 1953 opgerichte Praxisdienst, levert medische professionals zoals artsen, paramedici, fysiotherapeuten en zorginstellingen medische producten, medische verbruiksartikelen, laboratoriumdiagnostiek en praktijk meubilair. Ons assortiment omvat niet alleen producten van wereldberoemde, internationale merken, maar ook van innovatieve, lokale bedrijven.


Wij bieden onze klanten meer dan alleen een breed assortiment producten, lage prijzen en een perfecte logistiek: met onze innovatieve, digitale oplossingen zorgen wij ervoor dat onze klanten meer tijd overhouden voor hun echte roeping - werken voor hun patiënten.


 

Praxisdienst in getallen

de
de
 

Het hoog moderne logistieke centrum van Praxisdienst

 

De klantenservice van Praxisdienst

de
de
 
de
de

Uw contactpersoon omtrent het thema pricing:


Indien u vragen heeft over de Praxisdienst prijsindex kunt u contact opnemen met:


Kimberly van Dijk


E-mail: vandijk@praxisdienst.de


Tel.: NL: +31 20 369 0785  
        BE: +32 35 470 165 (nederlandstalig)

de
de
* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht