Praxisdienst Local

Praxisdienst Local

Ontdek ons groeiende aanbod van hoogwaardige beschermingsuitrusting uit lokale productie. Door te kiezen voor een product van onze Praxisdienst Local lijn ondersteunt u het behoud van het assortiment op lange termijn, bevordert u de lokale economie en levert u een bijdrage aan een grotere duurzaamheid. Ook u kunt de juiste keuze maken!

Praxisdienst Local – de juiste keuze!

De Covid-19 pandemie heeft ons duidelijk gemaakt hoe zeer wij afhankelijk zijn van de import vooral uit Azië. Het is bekend dat de gezondheidszorg in veel regio's te kampen had met een soms dramatisch tekort aan adequate beschermingsuitrusting.

Ook wij als groothandel werden plotseling met een enorme uitdaging geconfronteerd. Waar we voor de verspreiding van Covid-19 naar believen hygiëne-en beschermingsmiddelen in de vereiste hoeveelheden konden bestellen waren de capaciteiten na de uitbraak plotseling drastisch beperkt terwijl de vraag natuurlijk dramatisch steeg. Dit had als consequentie dat er knelpunten kwamen in het aanbod, die voor bepaalde productgroepen tot op de dag van vandaag aanhouden.


Regionaal kopen - vooral als het om beschermingsuitrustingen gaat!

Om deze afhankelijkheid tegen te gaan, hebben innovatieve bedrijven op verschillende locaties in Europa besloten om lokale productiefaciliteiten voor hygiëne-en beschermingsartikelen op te zetten. Gedeeltelijk worden nieuwe bedrijven opgericht maar ook veranderen bestaande bedrijven met veel de productielijn en schakelen met veel creativiteit en inzet op het produceren van beschermende uitrusting over.


We zijn ons ervan bewust dat het ontwikkelen van nieuwe producten en het aanpassen van het productie proces met hoge kosten en moeite gepaard gaat. Daarom bieden we met het initiatief Praxisdienst Local gericht steun aan moedige en vindingrijke bedrijven die regionaal beschermingsuitrusting produceren.

Uw beslissing voor meer duurzaamheid

Als het om levensmiddelen gaat is het al lang vanzelfsprekend: lokale en duurzaam geproduceerde producten kosten iets meer en de meesten van ons betalen er graag een eerlijke prijs voor. Bij lokaal geproduceerde medische producten is de situatie vergelijkbaar. Artikelen die volgens de strenge Europese productie- en sociale normen vervaardigd worden hebben terecht een iets hogere prijs.


Onze prijsbelofte

Onze belofte aan U: producten van het initiatief Praxisdienst Local bieden wij aan voor een bijzonder lage meerprijs en zien bewust af van een groot deel van onze marge. Het is voor ons belangrijk dat lokale faciliteiten die medische artikelen, met name op het gebied van beschermingsmiddelen, produceren op lange termijn blijven bestaan en niet over een paar maanden weer van het toneel verdwijnen zodra de steun van de overheid teruggetrokken wordt. Het is ons doel u lokaal geproduceerde artikelen op lange termijn voor een redelijke prijs aan te bieden.


Op deze manier kunt U als klant en wij als verkoper ervoor zorgen dat de dramatische knelpunten in de toelevering waarmee de branche enkele maanden geleden nog werd geconfronteerd, zich in de toekomst niet meer zullen voordoen.

Waarom producten van Praxisdienst Local kiezen?

Kwaliteit

 • U krijgt een hoogwaardig product dat is vervaardigd volgens strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Duurzaamheid

 • Lokaal geproduceerd betekent lokaal getransporteerd. Kostbare en milieubelastende verschepingen of luchtvrachtvervoer zijn niet meer nodig. Ook koopt u een product dat volgens de hoge Europese milieunormen is vervaardig.

Bijdrage aan de voorzieningszekerheid

 • Met uw keuze draagt u aan de lokale productie van systeemkritische Producten en houd deze op lange termijn in stand. Hiermee ondersteunt u dus ook de zekerheid van de voorziening en vermindert u de afhankelijkheid van de import over lange afstanden.

Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding

 • De lokale productie is voor ons een bijzonder krappe prijsberekening waard. U krijgt de best mogelijke prijs, wat eerlijke condities voor lokale fabrikanten mogelijk maakt.

Versterking van de lokale economie en het MKB

 • Lokaal vervaardigde producten versterken de lokale economie, de toegevoegde waarde blijft in de regio en U draagt bij aan het behoud van banen. Ook is het voor ons, als ondernemen dat direct door de eigenaar bestuurd wordt, belangrijk om het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen.
Zo ondersteunen wij lokale fabrikanten

Toegang tot klanten in heel Europa

 • Met Praxisdienst als uw distributiepartner kiest u voor een van de marktleiders en kunt u via onze 7-talige shop gezondheidsmedewerkers in heel Europa bereiken. Daarnaast ondersteunt ons marketingteam het verkoopsucces van uw product met op maat gemaakte campagnes.

Packaging

 • Vooral voor medische artikelen is een functionele en aantrekkelijke verpakking een must om een product met succes op de markt te brengen. Wij hebben ervaring met packaging en ondersteunen graag.

Productpresentatie

 • Wij zetten uw product in het juiste licht en maken, indien gewenst, foto's in onze fotostudio. Onze deskundige productmanagers en -redacteuren beschrijven uw product in al zijn essentiële facetten.

Logistiek

 • In ons meer dan 7.000m² grote, deels geautomatiseerde hoofdmagazijn behandelen we ongeveer 20.000 artikelen. Ons logistieke team werkt in 2 ploegen om ervoor te zorgen dat uw product zonder vertraging wordt verzonden.


U bent een lokale fabrikant van beschermingsmiddelen en u wilt uw product bij ons op de markt brengen? Wij kijken uit naar uw e-mail!

Onze lokale fabrikanten

Hôpitaux Robert Schuman

Tijdens de verspreiding van de corona-pandemie, merkte de Luxemburgse ziekenhuisvereniging Hôpitaux Robert Schuman al snel de sterke afhankelijkheid van Aziatische landen voor de voorziening van beschermingsmaskers. Daarom werd er besloten in Luxemburg een eigen mondmaskerproductie op te zetten om voorbereid te zijn op toekomistige gezondheidscrises. De opgerichte productiefaciliteit, die wordt geëxploiteerd door Hôpitaux Robert Schuman's dochteronderneming Santé Services, heeft de capaciteit om aan de behoeften van de gehele Grootregio (Saar-Lor-Lux) te voldoen. Bovendien zijn de gecertificeerde maskers, die met uitzondering van de elastische band volledig zijn gemaakt van materialen van Europese oorsprong, verkrijgbaar bij Praxisdienst. Met plezier hebben wij de packaging van deze lokaal geproduceerde operatiemasker voor onze rekening genomen.

Maskerproductie door Hôpitaux Robert Schuman in Luxemburg.

De ceremoniële inhuldiging van de maskerfabriek met de Luxemburgse premier Xavier Bettel.

De productiemanager geeft uitleg over de details van de maskerproductie in de productielocatie in Gasperich, Luxemburg. (video's in het Frans)


GCL International

In Maart 2020 heeft GCL International, dat van oudsher betrokken is bij de productie van dopjes voor de drankenindustrie, de beslissing genomen om met behulp van 3D-printing vizieren te produceren en te doneren. Sindsdien zijn er maar liefst 15.000 stuks verstrekt, voornamelijk aan ziekenhuizen in Luxemburg, Frankrijk en Italië. Al snel toonden ook anderen interesse en werd er besloten de productie "Made in Luxembourg" te industrialiseren. Sindsdien vindt de productie van de belangrijkste onderdelen, de montage en de verpakking van de vizieren in het Luxemburgse Foetz plaats. Praxisdienst nam het ontwerp van de verpakking voor zijn rekening.

 

hygn.me

In het voorjaar van 2020 besefte Johannes Wagner, oprichter en directeur van de designmeubelfabriakant conmoto, dat er behoefte was aan hygiënische oplossingen en desinfectiedispensers die niet alleen aan hun doel voldoen, maar ook door middel van hoge kwaliteit en een goed ontwerp op lange termijn in te zetten zijn. Hij richtte het merk hygn.me op en ontwikkelde hoogwaardige hygiënestations en desinfectiedispensers in samenwerking met gerenommeerde designstudio’s zoals Sieger Design. De hygn.me stations bestaan voornamelijk uit FSC en PEFC gecertificeerde Compact Density Fibreboard (CDF). De materialen zijn eenvoudig te reinigen en daardoor bijzonder hygiënisch. Alle hygn.me producten worden geproduceerd in een eigen fabriek in Duitsland in de buurt van Münster.

 

WellisAir

Onder het merk WellisAir ontwikkelt en produceert de Spaanse fabrikant airtècnics, die deel uitmaakt van de Rosenberg Group, innovatieve lucht- en oppervlaktedesinfectieapparatuur in zijn fabriek in de buurt van Barcelona. Daarbij maakt de fabrikant gebruik van knowhow en ervaring op het gebied van desinfectiemiddelen, die hij al bij eerdere epidemieën, zoals SARS-CoV-1, had opgedaan. Het proces, waarvan is bewezen dat het onschadelijk is voor de mens, maakt gebruik van hydroxylradicalen om te desinfecteren.

 

Lena Lighting

Als een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige verlichtingssystemen is het Poolse bedrijf Lena Lighting al vele jaren op de markt aanwezig. Aan het begin van de Corona-pandemie heeft Lena Lighting op verzoek van een lokaal ziekenhuis haar knowhow op het gebied van UV-C-licht ingezet om apparaten die zowel de lucht als ook oppervlaktes kunnen desinfecteren te ontwikkelen die nu vooral in de gezondheidszorg en openbare instellingen ingezet worden.

Streekproducten bij Praxisdienst

Productoverzicht

Hygiëne en desinfectie

hygn.me

hygn.me Station III

vanaf € 289,29 netto
vanaf € 289,29 bruto
hygn.me

hygn.me Station I

vanaf € 1.094,29 netto
vanaf € 1.094,29 bruto
Grüber und Lösenbeck

Hygiene Tower

€ 179,79 netto
€ 179,79 bruto
LENA LIGHTING

UV-C Sterilon Flow

vanaf € 229,29 netto
vanaf € 229,29 bruto

Stet Cube

€ 109,80 netto
€ 109,80 bruto
Productoverzicht

Beschermingsuitrusting

Hôpitaux Robert Schuman

OK-maskers "Made in Luxembourg"...

vanaf € 17,29 netto
vanaf € 17,29 bruto
GCL

Vision One Faceshield Set

vanaf € 19,49 netto
vanaf € 19,49 bruto

Barriguard gelaatsscherm

€ 0,81 netto
€ 0,81 bruto
Normale prijs 3,19 €
* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht