Praxisdienst Eco

Praxisdienst Eco

Bij Praxisdienst vindt u een steeds groeiend aanbod van duurzame producten. Wij hebben de belangrijkste informatie over de milieukeur en het thema "Praxisdienst & Duurzaamheid" voor u in deze themawereld samengebracht.


"We moeten de klimaatcrisis oplossen. Het is geen politieke kwestie, het is een morele kwestie. We hebben alles wat we nodig hebben om te beginnen, behalve misschien de wil om te handelen."

- Albert Arnold Gore (Amerikaanse vice-president 1993-2001)


Het nieuwe Eco-label van Praxisdienst

     Het nieuwe milieukeurmerk Praxisdienst Eco-Label identificeert nu producten die een geringer milieueffect hebben dan vergelijkbare producten.

De criteria voor het Praxisdienst Eco-label

De volgende criteria vormen een richtlijn voor het Praxisdienst Eco-Label. Een product in onze online-shop kan alleen het Praxisdienst Eco-label dragen als het aan minstens één van deze vereisten voldoet:


 • Gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen
 • 100% biologisch afbreekbaar of composteerbaar
 • Van een milieuvrindelijke productie
 • De verpakking van de fabrikant is plastic-vrij


Waarom kiezen voor het Praxisdienst Eco-label?

Omdat we bij Praxisdienst intern al veel veranderd hebben om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, willen we onze klanten nu ook de mogelijkheid bieden om bij te dragen aan de bescherming van het klimaat door duurzame producten te kopen.

Daarom zullen wij duurzame producten die aan de bovengenoemde criteria voldoen, met onmiddellijke ingang van ons Praxisdienst Eco-label voorzien. Duurzame producten in onze online winkel zijn dus op het eerste gezicht als zodanig herkenbaar en vallen duidelijk op in het categorie-overzicht. Voor u als milieubewuste klant dient het label als oriëntatie en maakt het u gemakkelijker om milieuvriendelijke artikelen in ons assortiment te vinden.


Duurzaam herontwerp van interne structuren

Als bedrijf met een sociale verantwoordelijkheid hebben wij er onze taak van gemaakt onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.


Daarom zijn wij vele jaren geleden begonnen onze eigen structuren te vernieuwen en duurzamer te maken.


Als eerste stap zijn wij overgeschakeld op hernieuwbare energiebronnen. Het fotovoltaïsche systeem op het dak van ons nieuwe logistieke centrum produceert nu al genoeg elektriciteit om onze hele logistieke infrastructuur van energie te voorzien. Bovendien hebben wij een nieuwe, ultramoderne windturbine op het dak van ons kantoorgebouw, die momenteel in testbedrijf is. Mocht ook deze vorm van duurzame energie zich in de praktijk bewijzen, dan zullen wij in de toekomst niet alleen de fotovoltaïsche systemen, maar ook de windturbines verder uitbreiden, om onze energiebehoefte uitsluitend met duurzame energie te kunnen dekken.


De tweede stap was het uitrusten van het logistiek centrum en de kantoren met energiebesparende LED-verlichting. LED-lampen zijn niet alleen bijzonder duurzaam, maar verbruiken ook minder energie dan conventionele verlichting. Hierdoor hebben wij het energieverbruik met ongeveer 40 % kunnen verminderen.


In de derde fase hebben wij machines aangeschaft die de goederen nauwkeurig opmeten en in staat zijn individuele dozen te maken. Daardoor vermijden wij niet alleen onnodig afval, maar zijn wij er ook in geslaagd ons pakketvolume met 40% te verminderen en het vrachtvolume en het aantal transporten tot een minimum te beperken.


Een van onze laatste nieuwe projecten is het ombouwen van ons wagenpark. De dieselvoertuigen, die tot dusver zeer doeltreffend waren, zijn reeds stuk voor stuk vervangen door klimaatvriendelijke elektrische voertuigen. Ons doel is om op lange termijn een volledig elektrische vloot te exploiteren, aangezien dit niet alleen efficiënter is, maar ook een betere milieubalans heeft.


.

Wij staan nog aan het begin van het project om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Wij werken elke dag met grote ambitie aan de verbetering en uitbreiding van ons concept voor meer duurzaamheid. Natuurlijk zijn wij ons ervan bewust dat het nog niet voor 100% is uitgerijpt en enkele zwakke punten heeft. Wij willen echter gebruik maken van de mogelijkheden die ons vandaag ter beschikking staan en geen tijd verliezen.

* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht