Me de zon keren ook de teken terug

Vanaf 7 ºC komen deze spinachtigen tot leven en houden ze dierenartsen, -verzorgers en -bezitters bezig. Wachtend op hun prooi zitten de parasieten in struiken en grassen. Daar worden zij door wilde dieren, maar ook door honden, katten en paarden meegevoerd.


Helaas zijn het niet langer alleen de beten zelf die wij proberen te voorkomen - prioriteit heeft het tegengaan van de overdracht van ziekten. Ook de in Nederland inheemse teken zijn nu dragers van vele gevaarlijke infectieziekten. Enkele uren na de beet dragen geïnfecteerde teken pathogenen over die ziekten zoals borreliose, anaplasmose of babesiose veroorzaken.


In onze themawereld willen we u enkele wetenswaardigheden over teken aan de hand doen die u kunt gebruiken bij het adviseren van de dierenbezitter. Daarnaast presenteren wij belangrijke producten rondom de bescherming tegen teken, de tekeninenting en de diagnose van door teken overdraagbare ziekten!

 
Geschikte tekenverwijderaars

Geschikte tekenverwijderaars

Tekenkaart, tekenpincet of tekenhaak: de keuze aan instrumenten voor het verwijderen van teken is groot. Wat u uw klanten aanbiedt maakt niet uit - zolang ze deze maar goed gebruiken!

Naar de tekenverwijderaars
Adequate bescherming tegen teken bestaat uit:

Adequate bescherming tegen teken bestaat uit:

- Het verzamelen van alle teken na het wandelen of los rondlopen
- Het regelmatig aanbrengen van spot-on preparaten
- Gebruikmaking van potentiële vaccins, bijv. tegen borreliose

  • Verzekerde verzending & gratis retourneren

  • Gratis verzending vanaf 100,00 €*

  • Express verzending of gewenste afleverdatum

  • Eenvoudige Leasing en betaling in termijnen

Beproefde zekerheid en geld-terug-garantie
  • Kopersbescherming
  • Gecertificeerd
  • Veilig kopen
  • Geld-terug-garantie
  • Bekijk de video
Hotline +31 20 3690785
Online chat

Neem contact met ons op!
Wij zijn

Teken dragen ziekten over...

Teken dragen ziekten over...

...en niet alleen op onze huisdieren. Met de dieren naar huis meegevoerde teken belanden soms ook op de bank of in het bed van de eigenaar. Ze zuigen zich net zo graag aan mensen vast als aan dieren. Informeer hier uw dierenbezitter over; het onderstreept het belang van een adequate tekenbestrijding!

Borreliose-sneltest

Borreliose-sneltest

Deze in vitro-sneltest is bedoeld voor het aantonen van borreliose, rechtstreeks uit de teek. De snelle diagnose maakt onmiddellijke behandeling van het dier na een tekenbeet mogelijk.

Natuurlijke bescherming tegen teken

Natuurlijke bescherming tegen teken

Preparaten die katten en honden zo mogelijk op natuurlijke wijze tegen teken en hun beten beschermen vindt u hier in druppel- en sprayvorm.