Het logistieke centrum van Praxisdienst

Het logistieke centrum van Praxisdienst

Het logistieke centrum van Praxisdienst is in de laatste jaren geleidelijk aan uitgebreid en biedt nu meer dan 7000m² opslagruimte. Lees meer over de verzendafdeling in een van de grootste online winkels voor medische producten in Europa!


 

Achter de schermen van Praxisdienst

In de afgelopen 10 jaar heeft Praxisdienst zich ontwikkeld tot een van de grootste online retailers van medische producten in Europa. Door de vertienvoudiging van het volume van getransporteerde producten werd een uitbreiding en modernisering van het magazijn noodzakelijk. Tussen 2013 en 2019 zijn de oude gebouwen in verschillende bouwfasen gesloopt en zijn in totaal 3 nieuwe magazijnen in gebruik genomen.


In het hoofdmagazijn in Longuich, met een totale oppervlakte van 7.000m², worden ca. 20.000 artikelen opgeslagen in 26.000 opslagplaatsen, waarvan er 15.000 volledig geautomatiseerd zijn. Aanvullend heeft Praxisdienst naast het hoofdmagazijn ook bevoorradingsmagazijnen in de vorm van externe gebouwen in de directe omgeving. Deze magazijnen bieden het voordeel dat vaak bestelde artikelen tijdelijk op grotere schaal kunnen worden opgeslagen en desgewenst snel kunnen worden opgevraagd

Duurzaamheid is belangrijk voor ons

In 2019 werd de fotovoltaïsche installatie op het dak van het nieuwe logistieke gebouw in gebruik genomen. Onder optimale omstandigheden genereert dit systeem voldoende elektriciteit om de gehele logistieke infrastructuur te kunnen voorzien. Er zijn al voorbereidingen getroffen voor de uitbreiding van het systeem.

Naast zonne-energie vertrouwen we op luchtwarmtepompen, energiebesparende LED-verlichting en CO2-neutrale verzending door onze pakketvervoerder DPD om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden.


Ondanks de enorme uitbreiding van onze magazijnen ligt het energieverbruik van onze logistiek nu onder het niveau van 10 jaar geleden!

Meer capaciteit en efficiënter

Om de capaciteit van ons logistiek centrum aan te passen aan de rasant stijgende navraag, hebben we in de zomer van 2020 de AutoStore in gebruik genomen. Dit volledig geautomatiseerde systeem, gebaseerd op bewegende robots, maakt optimaal gebruik van de hoogte van ons magazijn en creëert maar liefst 15.000 extra opslagplaatsen.

Het meervoudig bekroonde AutoStore systeem biedt een onovertroffen operationele betrouwbaarheid en is aanzienlijk efficiënter dan handarbeid. Het energieverbruik van de AutoStore wordt volledig gedekt door de fotovoltaïsche installatie op het dak van het magazijn.

Optimale leverbetrouwbaarheid en traceerbaarheid

De AutoStore ondersteunt onze logistieke medewerkers die het systeem in twee ploegendiensten bedienen. Het handmatige kiezen van goederen en samenstellen van bestellingen is niet meer nodig; in plaats daarvan transporteren de intelligente robots de opslagdozen direct naar de werkplek van de medewerker

Door de volledige automatisering zijn fouten en "vergissingen" praktisch onmogelijk. Verder maakt het gebruik van de AutoStore het mogelijk om de wettelijke eisen voor batch management en het logistieke principe "First In, First Out" consequent te implementeren. De eerste praktische ervaringen hebben ons volledig overtuigd: een uitbreiding van het geautomatiseerde logstieke systeem is al gepland.

Dag en nacht in touw

Door de Corona-pandemie en het sterk toegenomen bestelvolume draaien de medewerkers in ons logistiek centrum sinds begin maart 2020 dag- en nachtdiensten. Hierdoor kunnen we enkele duizenden pakketten per dag versturen. Het werken in ploegen zorgt er ook voor dat ons magazijn niet uit valt, zelfs niet als een medewerker van een ploeg besmet raakt met SARS-Cov-2 en ook de contactpersonen in quarantaine moeten. Op deze manier zorgen we ervoor dat het proces gesmeerd loopt en waarborgen we het versturen van uw bestellingen.

 
* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht