Geneeskundestudenten opgelet!

Geneeskundestudenten opgelet!

Bij het begin van het nieuwe semester willen wij geneeskundestudenten eraan herinneren hoe belangrijk een professionele en hoogwaardige stethoscoop is tijdens hun opleiding. Het productassortiment van fabrikant 3M™ Littmann® biedt je de beste voorwaarden bij het ausculteren

Investeer in jezelf en je toekomst!

3M™ Littmann® stethoscopen voor studenten

Start als een professional!

Zoals elk jaar rond deze tijd beginnen tal van geneeskundestudenten wereldwijd aan het eerste of volgende semester van hun studie. Uiteraard mag hierbij de juiste uitrusting niet ontbreken. Met de hoogwaardige stethoscopen van de bekende fabrikant 3M™ Littmann® kun je je klinische vaardigheden een voorsprong geven!


3M™ Littmann® stethoscopen zijn niet alleen bijzonder nauwkeurig en robuust, ze wegen ook minder dan vergelijkbare stethoscopen van andere merken. Bovendien bieden ze je een uitstekende akoestiek, die onmisbaar is bij de auscultatie. Door het correcte gebruik van een stethoscoop kun je veel over je patiënten te weten komen. Of je nu naar het hart, de borstholte en de darmen wilt luisteren dan wel de patiënt monitort - auscultatie geeft een snelle en efficiënte gelegenheid voor de eerste beoordeling van je patiënten. Daarnaast maakt het luisteren het gemakkelijker om een relatie met de patiënt op te bouwen en vertrouwen te wekken


In deze themawereld leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een stethoscoop, laten je kennismaken met de 3M™ Littmann® Cardiology IV en 3M™ Littmann® Classic III en leggen de verschillen uit. Zo kun je veilig de juiste stethoscoop kiezen en het beste resultaat bereiken. 

De anatomie van een 3M™ Littmann® stethoscoop

Open trechter: de pediatrische zijde kan wordt omgezet in een open trechter; de traditionele methode om laagfrequente geluiden te horen. 


Borststuk: het borststuk is een solide precisie-eenheid. De hieraan bevestigde steel draait gemakkelijk, waardoor hij bijzonder duurzaam is. 


Dual Frequency-membraan: lage frequentiebereiken kunnen worden geausculteerd door zacht op het borststuk te drukken. Om hoge frequenties te kunnen horen moet de druk worden verhoogd.


Slang: deze buigt gemakkelijk zonder te knikken en is ook bestand tegen herhaalde reiniging. Bij de productie is geen natuurrubber gebruikt. 


Oorbeugels: ze zijn verstelbaar qua spanning, gemaakt van een lichte, sterke aluminiumlegering en hebben een optimale pasvorm in de gehoorgang.


Zachte oordopjes: de oordopjes worden gekenmerkt door een uitstekende afdichting en een comfortabele pasvorm.  

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stethoscoop?

1e stap: visuele controle

Houd de stethoscoop bij de oorbeugels vast en laat hem recht naar beneden hangen. Zijn er duidelijke knikken of bochten die het gebruik ervan kunnen belemmeren? 3M™ Littmann® stethoscopen hebben geen knikken of lastige bochten en zijn gemakkelijk te buigen tijdens patiëntonderzoeken. Let er tevens op dat de oorbeugels elkaar symmetrisch kruisen - dit garandeert een hoog comfortniveau. 


2e stap: haptische controle

Betast met je vingers de zachte oordopjes van de stethoscoop. Met een glad oppervlak zijn ze niet alleen bijzonder comfortabel, maar zorgen ook voor een optimale afdichting tijdens de auscultatie. Pogingen om de oordopjes van de oorbeugels te verwijderen zouden niet moeten slagen. Dit zorgt naast een hoge mate van veiligheid ook voor maximale akoestische prestaties. De klassieke 3M™ Littmann® stethoscoop heeft al deze eigenschappen! 


3e stap: akoestische controle

Test de akoestische prestaties van de stethoscoop. Luister niet alleen naar jezelf, maar ook naar anderen. Hoeveel kun je horen met een stethoscoop? Varieer ook de druk van het borststuk - 3M™ Littmann® stethoscopen garanderen het horen van zowel lage als hoge frequentiebereiken.  

De 3M™ Littmann® Classic III en Cardiology IV in vergelijking


Classic III™
Cardiology IV™
IndicatieBetrouwbaar klinisch hulpmiddel voor lichamelijk onderzoek en monitoring van patiënten. Voldoet aan de behoeften van veeleisende medische professionals. Hij biedt een uitstekende akoestische sensitiviteit om gedetailleerde diagnostische auscultaties uit te voeren. 
Lengte (ca.)69 cm69 cm
Gewicht (ca.)150 g177 g
Garantie5 jaar7 jaar
MembraanDual FrequencyDual Frequency
⌀ Borststuk (ca.)
Dubbelzijdig
Volwassenenzijde: 4,3 cm
Kinderzijde: 3,4 cm
Dubbelzijdig
Volwassenenzijde: 4,3 cm
Kinderzijde: 3,4 cm
KenmerkenOm te vormen tot open trechterOm te vormen tot open trechter; dubbel slangsysteem

3M™ Littmann® stethoscopen voor studenten

3M

Littmann Classic III stethoscoop

vanaf € 91,79 netto
vanaf € 91,79 bruto
3M

Littmann Cardiology IV stethoscoop

vanaf € 184,79 netto
vanaf € 184,79 bruto
3M

Littmann Stem Edition Cardiology IV

vanaf € 189,90 netto
vanaf € 189,90 bruto
 

Meer horen. Meer leren - 3M™ Littmann® stethoscopen

BWanneer je een 3M™ Littmann® stethoscoop aanschaft krijg je tevens gratis toegang tot de 3M™ Littmann® Learning Institute-app. Dit biedt je de volgende functies: 


 Het uitbreiden van diagnostische kennis op basis van patiëntscenario's 

 Het beluisteren van echte hart- en longgeluiden om verschillende klinische beelden te identificeren

 Het bijhouden van je voortgang

 Het testen van je kennis

Individuele lasergravure

Je kunt je nieuwe stethoscoop laten personaliseren via onze graveerservice. Kies een 3M™ Littmann® stethoscoop, selecteer het juiste lettertype en natuurlijk de gewenste tekst. Dit sluit verwisseling van de stethoscopen binnen het team uit! 


Lees hier meer over onze graveerservice


Downloadbare documenten

Anatomie van een stethoscoop

Learning Institute-app

Auscultatie van het hart

Auscultatie van de longen

* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht