Duurzame gebitsverzorging

Duurzame gebitsverzorging

In deze themawereld hebben wij voor u alle informatie verzameld over duurzame gebitsverzorging, variërend van babytandenborstels tot tandpasta.

 

Duurzame gebitsverzorging

Duurzaamheid en het vermijden van afval zijn erg belangrijk voor ons milieu en winnen ook steeds aan belang in tandartspraktijken. Dit is echter een bijzonder uitdagende taak, aangezien veel gewerkt wordt met wegwerpartikelen en deze vaak bestaan uit kunststof. Niettemin zijn er bij sommige producten voor dagelijks gebruik in de praktijk alternatieven die plastic afval te voorkomen. Bij mondspoelbekers kan er bijvoorbeeld op worden gelet dat ze gemaakt zijn van duurzaam geproduceerd karton, glas of porselein, wat milieuvriendelijker is dan conventionele plastic bekers. Tandenborstels voor patiënten, tandzijde en tandpasta van hernieuwbare grondstoffen of van gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen dragen eveneens bij aan de bescherming van het milieu.

 
Nachhaltige Zahnpflege

Duurzame tandenborstels zonder plastic

Voor wie duurzaam zijn tanden wil poetsen bestaan er inmiddels een aantal producten van snel hernieuwbare grondstoffen, zoals bijvoorbeeld bamboe tandenborstels. Een ander duurzaam alternatief zijn tandenborstels die gemaakt zijn van gerecyclede, composteerbare of biologisch afbreekbare materialen. Bamboe is een extreem snelgroeiende grondstof die geen meststoffen, pesticiden of kunstmatige irrigatie nodig heeft en bovendien het voordeel biedt dat het biologisch afbreekbaar is.


Bamboe tandenborstels vormen daarom een milieuvriendelijk alternatief voor plastic tandenborstels. Met zijn zachte haren zorgt de bamboe tandenborstel uit duurzame teelt voor een grondige en milde reiniging van tanden en tandvlees. Omdat de borstelharen vaak een omstreden onderdeel zijn worden duurzame tandenborstels gemaakt van ricinusolie. De uit de plant gewonnen olie wordt in verdere processen verwerkt tot biologisch nylon en is zowel vrij van BPA als aardolie. Door deze factoren kunnen bamboe tandenborstels de ecologische voetafdruk in vergelijking met kunststof aanzienlijk verkleinen.

Duurzame tandenborstels en flossers

Jordan Oral Care

Green Clean tandenborstel

vanaf € 1,99 netto
vanaf € 1,99 bruto
Jordan Oral Care

Green Clean babytandenborstel

€ 2,69 netto
€ 2,69 bruto
Hager Werken

Happy Morning® Bamboo

€ 33,90 netto
€ 33,90 bruto
Jordan Oral Care

Green Clean Flosser

€ 2,89 netto
€ 2,89 bruto
 

Natuurlijke tandpasta

Een andere optie voor duurzaam tandenpoetsen is tandpasta. Aangezien een gebitsverzorging uiterst belangrijk is om tandbederf en tandplak te voorkomen, dienen ook voor tandpasta duurzame en milieuvriendelijke producten te worden gebruikt. Veel tandpasta's zijn inmiddels vrij van microplastics, maar de tube is nog wel gemaakt van kunststof en dus schadelijk voor het milieu. Wie aandacht wil besteden aan duurzaamheid moet naar alternatieven grijpen. Men kan tandpasta bijvoorbeeld zelf maken of biologische tandpasta gebruiken. Er zijn ook andere alternatieven zoals tandenborsteltabletten of tandpoeder, ofschoon tandpasta de populairste variant blijft.


In onze webshop bieden wij u de Green Clean tandpasta van Jordan, gemaakt van natuurlijke ingrediënten met respect voor het milieu. Bovendien reinigt de licht schuimende tandpasta de tanden zacht maar effectief. De combinatie van fluoride en xylitol biedt extra bescherming tegen tandbederf.


Onze Green Clean tandpasta's bevatten ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn dienovereenkomstig gecertificeerd. Daarnaast zijn de ingrediënten veganistisch en vrij van microplastics.

Duurzame en effectieve tandpasta

Jordan Oral Care

Green Clean Junior tandpasta

€ 3,15 netto
€ 3,15 bruto
Jordan Oral Care

Green Clean Kids tandpasta

€ 3,15 netto
€ 3,15 bruto
Jordan Oral Care

Green Clean tandpasta

€ 2,49 netto
€ 2,49 bruto
* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht