Diabetes mellitus is een chronische stofwisselingsziekte, die leidt tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en de daaruit voortvloeiende secundaire ziekten. Er zijn verschillende vormen van diabetes, maar het meest komt het zogeheten diabetes type 2 voor, die onder andere wordt bevorderd door een gebrek aan beweging, overgewicht, ouderdom en erfelijkheid.

Diabetes type 2 wordt meestal bij toeval gediagnosticeerd, omdat patiënten vooral in de vroege jaren van de ziekte geen symptomen hebben. Pas na enkele jaren wanneer de bloedsuikerspiegel reeds een zeer hoog niveau heeft bereikt treden klachten op, zoals vaak moeten plassen, overmatige dorst, verhoogde gevoeligheid voor infecties of verstoorde wondgenezing. Het aantonen van diabetes geschiedt bijv. via een orale glucosetolerantietest of de bepaling van HbA1c-waarde.

Diabetes kan weliswaar worden behandeld, maar niet worden genezen. De behandeling is afhankelijk van de individuele bloedglucosewaarden en levensomstandigheden van de patiënt. Zo is bij de een bijv. een verandering in de voedingsgewoonten en meer lichaamsbeweging voldoende, terwijl bij een andere patiënt de toediening van insuline vereist is.

In deze themawereld willen wij u een aantal interessante producten voorstellen rondom het thema diabetes mellitus, de diagnose en de behandeling. Hier vindt u ook artikelen voor de detectie van complicaties, zoals diabetische polyneuropathie.
 
Insulinespuiten en -naalden

Insulinespuiten en -naalden

Voor het injecteren van insuline vindt u bij ons speciale insulinenaalden, insulinespuiten en veiligheidsspuiten om prikaccidenten te voorkomen.

Glucosemeters

Permanente aandacht voor de bloedsuikerwaarden

Regelmatige bloedsuikercontrole is essentieel voor een goede beheersing van de bloedsuikerspiegel. Bij Praxisdienst vindt u zodoende een groot assortiment nauwkeurige en gemakkelijk te hanteren glucosemeters.

Naar de bloedsuikermeters
Urineteststrips

Urineonderzoek bij diabetes

Bij mensen met diabetes moet regelmatig worden gecontroleerd of een microalbuminurie aanwezig is, om vroegtijdig de betrokkenheid van de nieren te kunnen vaststellen.

Polyneuropathie

Polyneuropathie vroegtijdig herkennen

Bij Praxisdienst vindt u een verscheidenheid aan diagnostische hulpmiddelen voor het controleren van de temperatuur-, druk- en trillingswaarneming alsmede de achilles- en kniepeesreflex.

Ontdek hier!
Prikpennen

Prikpennen voor een subtiele bloedafname

Of het nu de vingertop of alternatieve plaatsen zoals de oorlel of de muis van de hand is - bij Praxisdienst vindt u prikpennen en bijpassende lancetten voor een snelle en pijnloze bloedafname.

Prikpennen en wegwerplancetten