Angstige patiënten in de dierenartsenpraktijk

Veel dieren zijn bang voor de dierenarts, omdat zij dierenartsbezoek koppelen aan een negatieve gebeurtenis (vaccinatie), omdat ze bang zijn voor de vreemde omgeving en de vele vreemde geuren of omdat de onzekerheid en angst van de eigenaar op hen wordt overgedragen.

Elk dier reageert verschillend op de angst en stress die een dierenartsbezoek veroorzaakt. Terwijl sommige katten hun nagels uitslaan, urineert een aantal honden uit angst of begint te blaffen.

In aanvulling op voorzorgsmaatregelen die eigenaren kunnen treffen door hun huisdier vooraf voorzichtig en liefdevol aan het dierenartsbezoek te laten wennen, is de juiste omgang van de praktijkmedewerkers met het dier van cruciaal belang. De beloning met traktaties tijdens het onderzoek en de behandeling kan een even positief effect op de onderzoekssituatie hebben als een rustig, vriendelijk doch vastberaden optreden van de dierenarts tegenover het dier.

Om de spanning voor het dier reeds zoveel mogelijk vóór de behandeling te verminderen is het ook nuttig om afzonderlijke wachtruimten voor honden- en kattenbezitters in te richten. Indien dit niet mogelijk is bieden scheidingswanden in elk geval visuele afscherming.

In deze themawereld willen wij u een aantal hulpmiddelen presenteren die u bij het onderzoeken en behandelen van angstige en zich verzettende patiënten in de dierenartsenpraktijk kunnen ondersteunen.

Hier vindt u niet alleen muilkorven en handschoenen als bescherming tegen angstig-agressieve dieren, maar ook voedingssupplementen voor het verlichten van stress en transportboxen die door het afneembare deksel bijzonder geschikt zijn voor het voorzichtig optillen van angstige dieren.

Beschermende handschoenen

Beschermende handschoenen

Handschoenen beschermen het veterinaire personeel tegen gevaarlijke aanvallen met nagels en tanden. Bij Praxisdienst-VET vindt u naast handschoenen ook manchetten voor het beschermen van de armen.

Naar de articelen
Transportboxen voor dieren

Transportboxen voor dieren

Een transportbox moet altijd zo zijn ontworpen dat het dier zich zonder problemen naar buiten laat lokken of tillen. Ideaal zijn boxen met een afneembaar deksel.

Naar de transportboxen
Hotline +31 20 3690785
Online chat

Neem contact met ons op!
Wij zijn

Verzending vandaag

In de komende Uren Minuten bestellen

Kopverband van verbandgaas

Kopverband van verbandgaas

Een kopverband is snel en doeltreffend aan te leggen door middel van een conventioneel gaasverband. Hier vindt u een selectie van gaasverbanden.

Urineren door angst en stress

Urineren door angst en stress

Het gebeurt vaak dat honden onder spanning of in grote angst urine laten lopen. Hier vindt u artikelen die speciaal geschikt zijn voor het verwijderen van urine en neutralisering van de geur.

EHBO-artikelen voor de dierenartsenpraktijk

EHBO-artikelen voor de dierenartsenpraktijk

Aangezien zich ondanks optimale voorzorgsmaatregelen af en toe toch krab- en bijtwonden voordoen dient u in elk geval de juiste EHBO-uitrusting bij de hand te hebben.

Naar de EHBO-articelen
Het inrichten van afzonderlijke wachtkamers

Het inrichten van afzonderlijke wachtkamers

Afzonderlijke wachtkamers voor honden- en kattenbezitters kunnen helpen bij het verminderen van de spanning bij dieren (vooral katten). Bij Praxisdienst-VET vindt u de passende inrichting voor elk soort wachtruimte.

Naar de wachtkamerstoelen
Afscherming van wachtruimten

Afscherming van wachtruimten

Als het niet mogelijk is afzonderlijke wachtkamers in de dierenartsenpraktijk in te richten, kan een scheidingswand op zijn minst voor visuele afscherming zorgen en zo helpen de stress bij nerveuze dieren enigszins te verminderen.

Ontdek hier