1. Veterinair
 2. Hygiëne
 3. Beschermkleding
 4. Handschoenen
 5. OK-handschoenen
U bent uw wachtwoord vergeten?
Geen probleem, hier kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

 • Voer een geldig e-mailadres in

Nadat u hebt geklikt op Wachtwoord aanvragen, ontvangt u een e-mail waarmee u het wachtwoord kunt veranderen.

Opmerking

Wij verzoeken u er op te letten dat u bij het ingeven van het adres dezelfde schrijfwijze gebruikt zoals u bij de aanmelding bij Praxisdienst heeft gedaan. Uw e-mail adres kan anders in het systeem niet gevonden worden.

Wanneer u ondanks een correct e-mail adres en bestaande aanmelding toch nog problemen heeft met de login en u ook geen “wachtwoord vergeten” e-mail heeft ontvangen, verzoeken wij u per e-mail met ons contact op te nemen: info@praxisdienst.de

Aanmelden

Dashboard

Nieuw account openen

Registreer Nu

Uw winkelmand is leeg.

Aanmelden
* Alle prijzen zijn excl. BTW.
 • Exclusieve voordelen voor u
  • VIP-service met persoonlijk aanspreekpunt
  • Tijd besparen en aangemeld blijven met automatische aanmeldfunctie
  • Vereenvoudigde nabestelling van consumptieartikelen
  • Wij leveren uw medische benodigdheden voor de gewenste datum
  • Altijd toegang tot uw bestelgeschiedenis
  • Gratis verzending vanaf 100,00 €*
 • Exclusief voor geneeskundeprofs

  Deze shop biedt speciale aanbiedingen voor artsen en zorgberoepen, die de medische artikelen op hun werk gebruiken.

 • Betaalmogelijkheden
  • Betaalmogelijkheden
Shop Usability Award Nominierung Shop Usability Award

OK-handschoenen


OK-handschoenen zijn speciale beschermhandschoenen die tijdens een operatie gebruikt worden. Ze beschermen zowel de drager als patiënt tegen ziektekiemen en voorkomen een overdracht van ziektes. Aan OK-handschoenen worden een aantal verwachtingen gesteld: Ze moeten absoluut steriel en zeer scheurvast zijn. Bovendien moeten ze per paar, d.w.z. een linker- en een rechterhandschoen, verzegeld zijn. Gebruikelijk is een per paar gevouwen verpakking. Als verpakking errond is er gewoonlijk een peelverpakking. Door deze soort verpakking kan de dierenarts de OK-handschoenen na de juiste voorbereiding onder steriele voorwaarden zelf aantrekken.

OK-handschoenen moeten zo lang zijn dat ze een stuk over de OK-jas getrokken kunnen worden. Hun rolrand zorgt voor een goede grip. Het materiaal, bv. latex of copolymeer, moet de drager een goede tastgevoeligheid verschaffen maar niet glad of scheurend zijn. Het moet het risico op micro-openingen zo veel mogelijk beperken en een snel aan- en uittrekken tijdens de operatie mogelijk maken.

Afhankelijk van de soort operatie kiest de dierenarts de OK-handschoenen naar hun kwaliteit uit. Praxisdienst-VET biedt op basis daarvan een uitgebreid aanbod OK-handschoenen voor alle doeleinden aan. Ansell, de bekende fabrikant van sterielwaren, biedt zeer verschillende operatiehandschoenen aan, die Praxisdienst-VET al sinds enige tijd in zijn onlineshop ook voor dierenartsen toegankelijk maakt. Naast zeer scheurvaste en steekbestendige handschoenen voor orthopedische operaties vindt u bij Praxisdienst-VET zo ook de die speciaal ontworpen zijn voor de Double Gloving van Ansell, en de zeer dunne handschoenen, die een hogere tastgevoeligheid bieden bij microchirurgische ingrepen aan ogen, hart en bloedvaten.

Dierenartsen kopen OK-handschoenen bij Praxisdienst-VET. Hier koopt u voor elk gebruik de passende producten, en dat tegen faire prijzen!