Gipszwachtels
Gipsverbanden en Ateliers maken met Gipsverbanden
Kant-en-klare gipsverbanden zoals de Cellona gipsverbanden van Lohmann-Rauscher, worden gebruikt om individuele gipsverbanden of gipsateliers te maken in een dokterspraktijk of ziekenhuis. Een gipsverband of gipsrol betekent een verband van gaas met een gipsmassa. Verbanden gemaakt met gipsverbanden zijn geschikt voor het fixeren van bijvoorbeeld breuken of gewrichtensletsels. Gipsverbanden die wij leveren, kunnen bijzonder goed worden gemodelleerd en onderscheiden zich door een korte uithardingstijd en een fijne, crèmige gipsapplicatie. Naast gipsverbanden voor traditionele gipsversteviging, kunt u bij ons ook Longuette ateliers vinden voor het aanleggen van gipsateliers en bredere Longuette voor de productie van gipskorsetten en gipsbedden. Voor geschikte buisvormige verbanden voor gips kunt u terecht in onze categorie netverbanden en buisverbanden.
Als accessoires voor onze gipsverbanden bieden we onder andere loopwiggen aan, die gemakkelijk in het gips geïntegreerd kunnen worden. Deze wiggen vergemakkelijken het lopen met een gipsverbanden door glijden te vergemakkelijken en extra demping te bieden wanneer het gipsverband wordt gedragen. Daarnaast bieden we slijtvaste en schokabsorberende loopzolen aan die een fysiologisch correcte beweging mogelijk maken bij zowel gips als gipsverbanden.
Cellona Gipsverbanden
De Cellona Gipsverbanden van Lohmann-Rauscher zijn gemaakt van katoenen gaasverband, absorberen vocht snel en zijn gemakkelijk en nauwkeurig in gebruik en modellering. Dit vergemakkelijkt ook correcties voordat het uitharden begint.
Een pakket bevat 10 rollen, elk individueel opgerold en elk 2 meter lang. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de flexibele gipsverbanden, zijn er verschillende breedte-opties beschikbaar.
Gipsverbanden zijn gemakkelijk aan te brengen
Moderne gipsverbanden zijn klaar voor gebruik en kunnen snel en gelijkmatig bevochtigd worden wanneer ze in contact komen met water, waardoor ze direct kunnen worden toegepast. Een bijkomend voordeel is de goede modelleringscapaciteit van het vochtige verband, dat zich gemakkelijk laat vormen tot een dunne crème, waardoor zelfs complexe gipsverbanden betrouwbaar kunnen worden aangebracht. Afhankelijk van het merk en de fabrikant kan gips na ongeveer 30 minuten klaar zijn om te verplaatsen en na ongeveer 12 tot 24 uur volledig uitharden.
Met of zonder vulling?
Als er geen zwelling is, wordt vaak aanbevolen om gips zonder katoen of cellulosevulling te gebruiken, omdat dit het immobiliseren van het getroffen gebied verbetert. Echter om de huid en zenuwen te beschermen, wordt vulmateriaal altijd gebruikt op de randen en op plaatsen waar botuitsteeksels aanwezig zijn.
Waar moet je op letten bij het aanbrengen van gipsverband?
Bij het aanbrengen van gipsverband is de belangerijkste regel als volgt: zorg ervoor dat twee gewrichten dichtbij de verwonding altijd in een functionele positie in het gipsverband worden opgenomen. Er zijn uitzonderingen, zoals bij onderarmbreuken en bovenste enkelgewrichtsbreuken. Om drukpunten te voorkomen, moet de behandelende arts het gipsverband altijd met de platte kant van de hand vasthouden en modelleren. Bovendien moet het gipsverband worden gemarkeerd en vervangen nadat de zwelling is afgenomen.
Koop gipsverbanden tegen een voordelige prijs
Ontdek ons uitgebreide assortiment gipsverbanden in de verbandcategorie. Hier kunt u de juiste gipsverbanden voor uw praktijk tegen voordelige prijzen kopen, van gerenommeerde merken zoals Lohmann-Rauscher of MaiMed. In de categorie verbandmaterialen vindt u ook andere verbandmaterialen en pleisters in het algemene overzicht.