Rolstoelen en loophulpmiddelen
Rolstoelen en loophulpmiddelen vergroten de mobiliteit van patiënten
Rolstoelen en loophulpmiddelen verbeteren de mobiliteit van patiënten die vanwege een lichamelijke ziekte of letsel tijdelijke of permanente ondersteuning nodig hebben bij het voortbewegen. De keuze van het juiste rij- of loophulpmiddel hangt af van de mate van mobiliteit, de huishoudelijke vereisten en de cognitieve vaardigheden van de persoon in kwestie.
Om het lichaamsgewicht optimaal te kunnen dragen en een verkeerde belasting van de gewrichten te voorkomen, moet elk loophulpmiddel voor gebruik eerst op de juiste hoogte worden ingesteld. De hoogteaanpassing geschiedt afhankelijk van de fabrikant en het model meestal via een penverbinding met standaard instellingen of traploos door middel van een schroeffixatie en snelspanmechanisme.
Rolstoelen voor het vervoer van immobiele patiënten
Een rolstoel is ideaal voor het vervoeren van immobiele patiënten in ziekenhuizen, artsenpraktijken en verpleeghuizen. Voor de ruimtebesparende opslag van transportrolstoelen kunnen veel modellen worden opgevouwen en dus bijvoorbeeld ook in ambulances worden meegenomen. Bovendien moeten de in medische instellingen gebruikte rolstoelen zo robuust mogelijk zijn om obese patiënten veilig te vervoeren.
In tegenstelling tot de individuele rolstoel beschikt de transportrolstoel in de regel niet over een hoogteverstelling. Om ziekenvervoer buiten gebouwen mogelijk te maken heeft hij meestal massieve rubberbanden, die beperkt geschikt zijn voor oneffen terrein. Ook kleinere obstakels zoals wortels of boomtwijgen kunnen gemakkelijk worden overwonnen.
Loophulpmiddelen voor het ondersteunen van de actieve mobiliteit
Loophulpmiddelen worden gebruikt om het actieve loopvermogen van patiënten met lichamelijke beperkingen vanwege een acute of chronische aandoening zoals artrose van de onderste ledematen te behouden en te verbeteren. Maar ook voor het ontlasten gedurende de postoperatieve fase na een chirurgische ingreep worden vaak loophulpmiddelen gebruikt.
Onderarmkrukken
Onderarmkrukken, gewoonlijk krukken genoemd, dienen om de onderste ledematen en romp geheel of gedeeltelijk te ontlasten, zoals na de implantatie van een knie- of heupprothese of na een wervelkolomoperatie. De steunen zijn meestal gemaakt van aluminium en kunststof, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en vervoeren zijn.
Rollators
Rollators worden altijd voorgeschreven en gebruikt wanneer het ontlasten van het lichaam van het eigen gewicht noodzakelijk is en tegelijkertijd de patiënt een onzekere tred heeft. Met het loophulpmiddel kan de druk van het lichaamsgewicht gedeeltelijk worden weggenomen, waardoor de belasting van de benen en wervelkolom vermindert. Dankzij het brede steunoppervlak kunnen door de rollator ook patiënten met een beperking van het bewegingsapparaat of coördinatieproblemen zich veilig voortbewegen.
In onze online shop vindt u loophulpmiddelen in verschillende uitvoeringen en uw passende rolstoel voor het interne vervoer van patiënten in de kliniek, praktijk of het verpleeghuis voor een aantrekkelijke prijs!