1. Human
 2. Instrumenten
 3. Instrumentarium
 4. Scalpels en mesjes
U bent uw wachtwoord vergeten?
Geen probleem, hier kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

 • Voer een geldig e-mailadres in

Nadat u hebt geklikt op Wachtwoord aanvragen, ontvangt u een e-mail waarmee u het wachtwoord kunt veranderen.

Opmerking

Wij verzoeken u er op te letten dat u bij het ingeven van het adres dezelfde schrijfwijze gebruikt zoals u bij de aanmelding bij Praxisdienst heeft gedaan. Uw e-mail adres kan anders in het systeem niet gevonden worden.

Wanneer u ondanks een correct e-mail adres en bestaande aanmelding toch nog problemen heeft met de login en u ook geen “wachtwoord vergeten” e-mail heeft ontvangen, verzoeken wij u per e-mail met ons contact op te nemen: info@praxisdienst.de

Aanmelden

Dashboard

Nieuw account openen

Registreer Nu

Uw winkelmand is leeg.

Aanmelden
* Alle prijzen zijn excl. BTW.
 • Exclusieve voordelen voor u
  • VIP-service met persoonlijk aanspreekpunt
  • Tijd besparen en aangemeld blijven met automatische aanmeldfunctie
  • Vereenvoudigde nabestelling van consumptieartikelen
  • Wij leveren uw medische benodigdheden voor de gewenste datum
  • Altijd toegang tot uw bestelgeschiedenis
  • Gratis verzending vanaf 100,00 €*
 • Exclusief voor geneeskundeprofs

  Deze shop biedt speciale aanbiedingen voor artsen en zorgberoepen, die de medische artikelen op hun werk gebruiken.

 • Betaalmogelijkheden
  • Betaalmogelijkheden
Shop Usability Award Nominierung Shop Usability Award

Scalpels en mesjes


Scalpels komen in de geneeskunde altijd van pas, als weefsels zeer precies moeten worden doorknipt. Tegenwoordig worden bijna uitsluitend scalpels met wegwerpmesjes gebruikt, om ervoor te zorgen dat de incisie zo nauwkeurig mogelijk en zonder weefselkneuzingen kan worden uitgevoerd.

Men onderscheidt wegwerpscalpels, die uit een stalen mes en een vast handvat bestaan (meestal een plastic handvat) en na gebruik in het geheel verwijderd worden, waar scalpelmesjes vaak gecombineerd worden met herbruikbare roestvrijstalen handvaten.

Wegwerpscalpels hebben het voordeel dat ze geen voorbereidingskosten met zich meebrengen. Na gebruik worden ze gemakkelijk in hun geheel verwijderd, waardoor ook het risico op steek- en snijletsels aanzienlijk verminderd wordt.

Scalpelmessen zijn zeer voordelig in aanschaf, maar brengen bij gebruik met herbruikbare scalpelhandvaten een zekere hoeveelheid kosten met zich mee.

Scalpels zijn met mesjes in verschillende vormen, de zogenaamde figuren, verkrijgbaar. Elk figuur is voor een ander type incisie geschikt. Zo wordt figuur 10 voor het snijden door huid of spieren gebruikt.

Gloednieuw bij Praxisdienst Online Shop zijn de zogenaamde veiligheidsscalpels. Deze scalpels zijn met een veiligheidsmechanisme uitgerust, dat het risico op steek- en snijletsels effectief vermindert. De veiligheidsscalpels bieden een hoog beveiligingsniveau voor de arts en het hele OK-team en vereisen slechts een minimale aanpassing van de gebruiksgewoonten.

In de categorie scalpels en mesjes vindt u bovendien verschillende scalpelmesjesremovers, waarmee de scalpelmesjes zonder gevaar van het scalpelhandvat verwijderd kunnen worden. Zeer handig is de BladeBox van QlickSmart, aangezien het mesje na verwijdering in de geïntegreerde opvangbak valt. Zo wordt een maximale gebruiksveiligheid gewaarborgd.

Ontdek onze grote selectie wegwerpscalpels, scalpelmesjes, -handvaten en scalpelmesjesremovers in onze categorie scalpels en mesjes.