Serumwerk Bernburg
Ringer-lactaat-oplossing van Hartmann
Human / Injectie/infusie / Infusie/Transfusie / Infusieoplossingen
Het product in een oogopslag
 • 500 ml Ringer-lactaat-oplossing
 • Met natrium, kalium, calciumchloride en natriumlactaat
 • Voor intraveneus gebruik
 • Als drageroplossing voor intraveneuze medicatie
 • 1 verpakking met 10 PE-infusieflessen
Gegarandeerd te gebruiken t/m: 30.11.2025
Serumwerk Bernburg
Ringer-lactaat-oplossing van Hartmann
Geschatte levertijd tot 00.00.0000 18:00 uur

Verpakkingseenheid: 10 stuks

Artikel opslaan
U bent niet aangemeld

a.u.b. meldt u zich aan

Ringer-lactaat-oplossing van Hartmann
Ringer-lactaat-oplossing van Hartmann
€ 43,29 netto
€ 43,29 bruto
Geschatte levertijd tot 00.00.0000 18:00 uur
Productbeschrijving

Ringer-lactaatoplossing van Hartmann

De Ringer-lactaatoplossing volgens Hartmann is ene kristalloïde elektrolytoplossing met natrium, kalium, calcium, chloride en natriumlactaat. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als volume-aanvulling. Bij patiënten met ene verstoring van de zuur-basebalans kan Ringer-lactaat een niet-respiratoire acidose tegengaan, waarbij men moet vermijden dat hypernatriëmie optreedt. Bovendien is Ringer-lactaat goed geschikt als dragermedium voor intraveneuze medicijnen.  

 

Productdetails

 • Ringer lactaatoplossing
 • Volgens Hartmann 
 • Na 130 mmol/l
 • K 5,4 mmol/l
 • Ca 0,91 mmol/l
 • Cl 112 mmol/l
 • Lactaat-ionen 27 mmol/l
 • In de praktische PE-fles 
 • 10 x 500 ml

 

Plichttekst volgens & 4 van de geneesmiddelenwet voor de Ringer-lactaat infusieoplossing

Farmaceutisch bedrijf Serumwerk Bernburg AG Hallesche Landstraße 105 b 06406 Bernburg
Werkzame stoffen

Natriumchloride, kaliumchloride, calciumchloride-dihydraat, magnesiumchloride-hexahydraat, natriumlactaat

Samenstelling 1000 ml infusieoplossing bevatten de volgende werkzame stoffen:
Natriumchloride    6,0    g, Kaliumchloride    0,40 g, Calciumchloride-dihydraat    0,134 g, Magnesiumchloride-hexahydraat    0,203 g, Natriumlactaat    3,05 g, als Natriumlactaat-oplossing (50 %), (;; mmol/I: Na+ 130, K+ 5,4, Ca2+ 0,9, Mg2+ 1, Cl· 112, Lactaat-ionen 27) Het vorige bestanddeel is water voor injectiedoeleinden.
Toepassingsgebieden

De Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann is een infusieoplossing die in een ader wordt toegediend. Deze oplossing vervangt vloeistof en zouten die verloren zijn gegaan uit het circulatiesysteem. Het kan ook worden gebruikt in gevallen waarin uw bloed licht zuur is. Het wordt ook gebruikt voor kortdurende bloedvervanging en bij vochtverlies in het lichaam (hypotone en isotone dehydratatie). De oplossing kan ook dienen als drageroplossing voor andere zouten en medicijnen.

Contra-indicaties De Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann mag niet worden gebruikt als er te veel vloeistof in uw circulatiesysteem aanwezig is (hyperhydratietoestanden).
Bijwerkingen

Net als alle geneesmiddelen kan de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann bijwerkingen veroorzaken, maar deze treden niet noodzakelijk op bij elke patiënt. Stofwisselings- en voedingsstoornissen.
Frequentie onbekend (Frequentie niet te beoordelen op basis beschikbare gegevens):
In het ziekenhuis verworven te lage natriumspiegels (hyponatriëmie)*
Zenuwstelselaandoeningen
Frequentie onbekend (Frequentie niet te beoordelen op basis van beschikbare gegevens):
Stoornis van de hersenfunctie als gevolg van een te lage natriumspiegel in het bloed (acute hyponatriemische encefalopathie)*
* Een in het ziekenhuis verworven te lage natriumspiegel (hyponatriëmie) kan, vanwege de ontwikkeling van een stoornis van de hersenfunctie (acute hyponatriemische encefalopathie), leiden tot onomkeerbare hersenschade en de dood (zie secties 2 en 3).
Melding van bijwerkingen:
Als u bijwerkingen opmerkt, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan vermeld. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden aan het Federaal Insituut voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen, Afdeling Farmacovigilantie, Kurt-Georg- Kiesinger Allee 3, D-53175 Bonn, Website: www.bfarm.de. Door bijwerkingen te melden, kunt u bijdragen aan het verstrekken van meer informatie over de veiligheid van dit geneesmiddel.

Waarschuwingen

Infusies met een hoog volume moeten bij patiënten met hart- of longaandoeningen en bij patiënten met ene verhoogde afgifte van vasopressine (inclusief SIADH) onder specifieke monitoring worden toegediend vanwege het risico op een in het zielenhuis verkregen te lage natriumspiegel in het bloed (hyponatriëmie) (zie hieronder). Hyponatriëmie (te lage natriumspiegel in het bloed). Als u lijdt aan verhoogde afgifte van vasopressine (bijvoorbeeld bij acute ziekte, pijn, postoperatieve stress, infecties, brandwonden en aandoeningen van het centrale zenuwestel), lijdt aan hart-, lever- en nieraandoeningen, wordt behandeld met medicijnen die leiden tot verhoogde vasopressine-werking (vasopressine-agonisten, zie sectie ''De volgende informatie is bestemd voor artsen of medisch personeel''), loopt u een bijzonder risico op acuut te lage natriumspiegels (acute hyponatriëmie) na de infusie van hypotone vloeistoffen. Een acuut te lage natriumspiegel in het bloed (acute hyponatriëmie) kan leiden tot stoornissen in de hersenfunctie (acute hyponatriëmische encefalopathie), gekenmerkt door hoofdpijn, misselijkheid, krampen, lethargie en braken. Patiënten met hersenoedeem lopen een bijzonder risico op ernstige, onomkeerbare en levensbedreigende hersenschade. Kinderen, vruchtbare vrouwen en patiënten met verminderde cerebrale compliance (bijv. meningitis, hersenbloedingen, hersenkneuzingen en hersenoedeem) lopen een bijzonder risico op ernstige en levensbedreigende hersenzwelling als gevolg van een acuut te lage natriumspiegel in het bloed (acute hyponatriëmie).
Speciale voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann als u:
•    een verhoogd kaliumgehalte in het bloed heeft (hyperkaliëmie)
•    een verhoogd natriumgehalte in het bloed heeft (hypernatriënie)
•    een verhoofd chloridegehalte in het bloed heeft (hyperchloremie)
•    lijdt aan aandoeningen waarbij u niet te veel zout mag consumeren, zoals
-    een licht of matig verminderde hartfunctie (hartfalen)
-    vochtophopingen in de weefsels (gegeneraliseerde oedemen)
-    vochtophopingen in de longen (longoedeem)
-    hoge bloeddruk
-    eclampsie (een complicatie die tijdens de zwangerschap kan optreden)
-    Ernstige nierfunctiestoornis (ernstig nierfalen)
•    Als u lijdt aan nierfucntiestoornissen met een neiging tot een verhoogd kaliumgehalte in het bloed (hyperkaliëmie), zals uw arts zeer zorgvuldig overwegen of deze oplossing geschikt is voor u als een van de bovengenoemde punten op u van toepassing is. Voor een tijdens het ontvangen van de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann kan het nodig zijn dat uw arts uw vochtbalans, zoutgehalte en de zuurgraad in uw bloed controleert om ervoor te zorgen dat ze binnen normale niveaus blijven. Toepassing van de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann in combinatie met andere geneesmiddelen: Informeer uw arts als u andere geneesmiddelen gebruikt/toepast, ook asl het niet-voorgeschreven geneesmiddelen betreft. Uw arts is op de hoogte van de interacties die kunnen optreden bij een combinatie van de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann en andere geneesmiddelen. Uw arts zal deze oplossing met bijzondere voorzichtigheid toedienen als geneesmiddelen krijgt die leiden tot een verhoogd vasopressine-effect en andere interacties, zie het gedeelte '' De volgende informatie is bedoeld voor artsen of medisch personeel''. Sommige geneesmiddelen mogen niet worden gemengd met de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann. Artsen zullen alleen geneesmiddelen toedienen als ze er zeker van zijn dat ze veilig kunnen worden gemengd met de Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann.
Zwangerschap en borstvoeding
Informeer uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
Uw arts zal beslissen of deze oplossing geschikt is voor u als u zwanger bent.
Er zijn geen bezwaren tegen het gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding..
De Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann moet tijdens de bevalling bij zwangere vrouwen met bijzondere voorzichtigheid worden toegediend, vooral met betrekking tot het natriumgehalte in het bloed bij toediening in combinatie met oxytocine (zie ook ''Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen'' en Sectie 4).
Rijvaardigheid en het bedienen van machines
Niet van toepassing

Gelieve op te merken Lees voor gebruik de bijsluiter en raadpleeg uw arts of apotheker voor mogelijke risico's en bijwerkingen.
Productidentificatie

Productidentificatie

Fabrikant: Serumwerk Bernburg

Artikelnr. fabrikant: 1266

Art.nr.: 602548

Klantbeoordeling
Nieuw product werd in het winkelwagentje gelegd

Vaak gecombineerd met dit artikel

* excl. btw
Aanmelden
Registreer u nu!
To enable login with Google, you have to allow it in the dialog for cookie settings: Cookie-instellingen

Terugbelafspraak aanvragen

Graag beantwoorden wij uw vraag per telefoon

U hoort van ons!

Hartelijk dank voor uw aanvraag! Een van onze experts zal spoedig contact met u opnemen.

Ringer-lactaat-oplossing volgens Hartmann voor volumetherapie of als draagmedium
Ringer-lactaat-oplossing van Hartmann
  • Geef a.u.b. de waarde aan!

  • Geef a.u.b. de waarde aan!

  • Geef a.u.b. de waarde aan!

  • Voer a.u.b. een geldig e-mailadres in

  • Geef a.u.b. de waarde aan!

  Als u deze aanvraag indient stemt u in met het gebruik van uw gegevens om aan dit verzoek te voldoen. Meer informatie hierover vindt u in onze gegevensbescherming verklaring
Taal en valuta
Nederlands
 • Deutsch
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Italiano
EUR
 • EUR
 • USD $
 • CHF Fr.
 • GBP £
 • DKK Kr.
 • SEK kr
 • PLN
Kies uw vakgebied

Praxisdienst biedt een breed assortiment aan medische artikelen. Selecteer uw vakgebied om toegang te krijgen tot speciale producten.


U kunt de keuze van uw vakgebied op elk moment in de header wijzigen.

Zoekterm intypen om resultaten te krijgen...
Categorieën
  Inhoud
  Van uw notitielijsten ()
   Producten voor uw zoekopdracht ()
    Bekijk alle producten
     Laatst bekeken
      Laatst gekocht