0 Artikel 0,00 EUR Betalen
Menü
* Alle prijzen zijn excl. BTW.
 • Exclusieve voordelen voor u
  • VIP-service met persoonlijk aanspreekpunt
  • Tijd besparen en aangemeld blijven met automatische aanmeldfunctie
  • Vereenvoudigde nabestelling van consumptieartikelen
  • Altijd toegang tot uw bestelgeschiedenis
 • Exclusief voor geneeskundeprofs

  Deze shop biedt speciaale aanbiedingen voor artsen en zorgberoepen, die de artikelen op hun werk gebruiken.

 • Betaalmogelijkheden
  • Betaalmogelijkheden
Trusted Shops Logo

Pulsoximeters


Pulsoximeters worden gebruikt voor het bepalen van de zuurstofverzadiging in het bloed. Er zijn twee typen vingerpulsoximeters te onderscheiden, namelijk draadloos werkende meters die simpelweg op de vinger geplaatst worden en handpulsoximeters die met behulp van een (meestal vervangbare) sensor de zuurstofverzadiging bij patiënten meten.

Terwijl vingerpulsoximeters geschikt zijn voor de uitrusting van eerstehulpkoffers of het nemen van steekproeven bij huisbezoeken, wordt handpulsoximeters bijvoorbeeld gebruikt voor het bewaken van klinische patiënten in het ziekenhuis. Afhankelijk van het type apparaat kan er een extra temperatuursonde aangesloten worden, zodat met de pulsoximeter niet alleen de zuurstofverzadiging en polsfrequentie maar ook de lichaamstemperatuur bepaald kan worden.
De patiëntbewaking met een pulsoximeter is vooral bij gesedeerde en/of kunstmatig beademde patiënten en bij slachtoffers van een ongeval een belangrijke voorzorgsmaatregel. Een daling van de zuurstofverzadiging in het bloed kan leiden tot hersenschade en in het ergste geval tot overlijden. Hoogwaardige pulsoximeters zijn derhalve voorzien van een alarmfunctie die bij daling van de verzadigingswaarden het medische personeel op de situatie opmerkzaam maakt. 

Wij bieden u pulsoximeters aan van gerenommeerde fabrikanten als Edan, Mindray en Nonin. Breng een bezoekje aan de categorie 'EHBO' en ontdek niet alleen onze hoogwaardige pulsoximeters, maar ook de vele andere producten die onder het thema 'EHBO-verzorging' vallen.
Wilt u een pulsoximeter kopen en hebt u nog vragen? Onze klantenservice adviseert u graag! Vraag ons gerust om advies.