1. Dental
 2. Instrumentarium
 3. Instrumenten
 4. Scalpels en lemmeten
U bent uw wachtwoord vergeten?
Geen probleem, hier kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

 • Voer een geldig e-mailadres in

Nadat u hebt geklikt op Wachtwoord aanvragen, ontvangt u een e-mail waarmee u het wachtwoord kunt veranderen.

Opmerking

Wij verzoeken u er op te letten dat u bij het ingeven van het adres dezelfde schrijfwijze gebruikt zoals u bij de aanmelding bij Praxisdienst heeft gedaan. Uw e-mail adres kan anders in het systeem niet gevonden worden.

Wanneer u ondanks een correct e-mail adres en bestaande aanmelding toch nog problemen heeft met de login en u ook geen “wachtwoord vergeten” e-mail heeft ontvangen, verzoeken wij u per e-mail met ons contact op te nemen: info@praxisdienst.de

Aanmelden

Dashboard

Nieuw account openen

Registreer Nu

Uw winkelmand is leeg.

Aanmelden
* Alle prijzen zijn excl. BTW.
 • Exclusieve voordelen voor u
  • VIP-service met persoonlijk aanspreekpunt
  • Tijd besparen en aangemeld blijven met automatische aanmeldfunctie
  • Vereenvoudigde nabestelling van consumptieartikelen
  • Wij leveren uw medische benodigdheden voor de gewenste datum
  • Altijd toegang tot uw bestelgeschiedenis
  • Gratis verzending vanaf 100,00 €*
 • Exclusief voor geneeskundeprofs

  Deze shop biedt speciale aanbiedingen voor artsen en zorgberoepen, die de medische artikelen op hun werk gebruiken.

 • Betaalmogelijkheden
  • Betaalmogelijkheden
Shop Usability Award Nominierung Shop Usability Award

Scalpels en lemmeten


Scalpels en lemmeten met bijhorende scalpelheften en veiligheidsscalpels vindt u eveneens in deze categorie.

Scalpels en lemmeten zijn nodig in de tandheelkundige chirurgie. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen wegwerpscalpels die bestaan uit een stalen mes en een vaste (meestal kunststof) greep, en scalpelheften van roestvrij staal met combineerbare wegwerplemmeten. Voor de verschillende ingrepen en voorkeur van de chirurg hebben we veel verschillende soorten lemmeten en modellen. De bijhorende scalpelheften vindt u eveneens in deze categorie. Gebruiksklare, steriele veiligheidsscalpels in verschillende uitvoeringen met diverse lemmetvormen hebben we ook in het assortiment.

De wegwerpscalpels hebben het voordeel dat ze al gebruiksklaar zijn, geen voorbereidingskosten met zich meebrengen en na gebruik gewoon in hun geheel weggegooid kunnen worden. Het risico op snij- en prikwonden is daardoor aanzienlijk lager. Hetzelfde geldt voor het gebruik van veiligheidsscalpels. Deze zijn zeer veilig voor de tandarts en het hele praktijkteam, omdat deze scalpels zijn uitgerust met een veiligheidsmechanisme dat het risico op snij- en prikwonden effectief verkleint.

De scalpellemmeten zijn voordelig in aanschaf, in combinatie met de herbruikbare scalpelheften vormen ze echter een aanzienlijke kostenpost. Na gebruik worden alleen de scalpellemmeten verwijderd en weggegooid, terwijl de greep na sterilisatie kan worden hergebruikt. De passende scalpellemmetenremover, waarmee scalpellemmeten zonder gevaar uit de scalpelheft verwijderd kunnen worden, vindt u eveneens in de categorie scalpels en lemmeten.

Ons ruime aanbod aan wegwerpscalpels, scalpellemmeten, -heften en scalpellemmetenremovers ontdekt u in onze categorie scalpels en lemmeten.